Uitje 2011 Praag - Friends

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vriendensite > Archief

Welkom bij de vriendensite!

Tja, we zijn weer terug.
Ik heb geprobeerd me zoveel mogelijk te herinneren van ons mooie weekend en hieronder staat het resultaat van mijn denk inspanning..: (de foto's volgen nog..)

Vrijdag

Iedereen moest midden in de nacht zijn bed uit om zich naar Schiphol te begeven. Fred had het verkeerd begrepen, die dacht dat hij midden in de nacht naar bed moest..Dat bleek niet zo te zijn, dus Fred was enigszins vermoeid kun je je voorstellen! Iedereen was keurig op tijd bij de diverse parkeer gelegenheden en het ritje naar de vertrekhal kon beginnen. Na 3 lange minuten kwamen we eindelijk aan bij de vertrekhal en wie stond ons daar op te wachten: ons aller regelneef Erik! Gelukkig! Nu kon er niets meer fout gaan en de eerste vleugjes van euforie voelde je al door de groep heen stromen. Vol goede moed vielen we een blauw incheck apparaat aan in de volle overtuiging dat dit een peuleschilletje zou worden. Bijna...De ene foutmelding was nog niet gelezen of de volgende diende zich aan..dan maar naar de incheck balie. Daar aangekomen werden we verwelkomd door een uiterst ervaren balie medewerkster. Echter die was een wat minder ervaren balie medewerkster zojuist aan het inwerken en wij hadden de eer haar eerste klant te zijn! Mooi geregeld, zou ik zeggen. Erik bleef echter de rust zelve en pakte op onnavolgbare wijze de leiding in dit steekspel van reispapieren, paspoorten en anderssoortige documenten. Na slechts 3 kwartier was dit varkentje ook weer gewassen! Op naar de gate! Onderweg nog even wat koffie gedronken en een ontbijtje genuttigd. Het was tenslotte al een uur of 6..Om kwart voor 7 mochten we het speciaal voor ons gecharterde vliegtuig eindelijk betreden en een ieder vond zijn plekje. We vertrokken op tijd en daar gingen we dan eindelijk, op weg naar Praag!
De vliegreis zat er op voordat we het in de gaten hadden en om 8:20 landden we veilig op de luchthaven. Daar aangekomen liep toevallig een taxi chauffeur met een bord met de naam “OUT” om zijn nek en deze beste man hebben we overtuigd dat hij toch echt die 10 stoere voormalig topzaalvoetballers moest gaan vervoeren naar hun hotel in het centrum van Praag! Na een soepel file ritje van een uur (het was iets drukker dan verwacht onderweg) werden we voor de deur van Hotel Rott afgezet. Dat kwam goed uit, want dit hotel hadden we ook geboekt! Na enig aandringen mochten we zelfs al onze kamers betreden en ik moet zeggen: dat viel niet tegen! Koffertjes neergezet, haartjes (voor zover van toepassing) gekamd en op naar buiten, voor onze eerste stappen in het centrum van Praag. We hadden natuurlijk alleen Euro’s bij ons en moesten derhalve wat geld omwisselen. Erik onderhandelde een geweldige omrekenkoers en de eerste 150 euro was op voordat we iets besteed hadden...Opgelicht dus, jammer genoeg. We namen het manmoedig op met z’n allen maar tijdens het omrekenen van het aantal biertjes wat het ons gekost had, sloeg de blinde woede en paniek gelijk toe..gauw vergeten maar...
Maar wat een mooie oude stad is Praag! Via de prachtige (uit 1357 stammende) Karelsbrug, zijn we in verschillende prachtige kathedralen, burgten en kerken geweest en hebben volop gebruik gemaakt van de aanwezige kaarsjes aldaar. Want die lotto moet toch echt eens op onze nummers gaan vallen!! Mooie lachpartijen en ettelijke foto momenten verder kregen we zo langzamerhand toch ook wel een beetje trek in wat eten. Na een paar mooie wandelingen, met klimpercentages waar de tour de france renners van verbleken, vonden we een geschikt etablissement om een lekkere lunch te gaan bestellen. Heerlijke biefstukken, stukken wildgebraat, tsjechische vleesplateau’s en pasta’s besteld en verorberd, paar biertjes erbij en we konden er weer tegenaan! Een aantal mensen kreeg daarna een acute middagdip en die vonden het hoog tijd worden om de hotelbedden eens een paar uurtjes te gaan testen! De fitterikken onder ons zochten een mooi zonnig terrasje op in de stad en we spraken af om 17:00 om weer bij elkaar te komen om een borrel te drinken. Goed plan en zo geschiede. Om een uur of 5 had iedereen zich verzameld op een terras van een engelse Pub, waar we nog net een mooi zonnetje meepakten en een bijpassende borrel. Na een paar gezellige uurtjes moesten we ons op gaan maken voor het avondeten. Erik had via de hotel receptie een passend oer-tsjechisch restaurant laten reserveren, we moesten het alleen nog even vinden..Laat ik het zo zeggen: het was natuurlijk schandalig slecht uitgelegd door een complete onbenul van de hotel receptie, want we liepen 38 keer verkeerd. Gelukkig bleef Erik weer rustig en wandelde hij in exact een uur naar het restaurant. Er waren nog wel wat kleine probleempjes. Bijvoorbeeld: waar was de rest?....Uiteindelijk had ook de rest het restaurant gevonden en we hadden een typische vreetschuur uitgezocht. Maar met heerlijke lappen vlees en grote glazen drank als beloning waren we de lange zoektocht alweer snel vergeten. Wat wel opviel toen we van het restaurant naar ons hotel liepen, dat we daar welgeteld 3 minuten over deden....het was iets dichterbij dan dat je op basis van de gevolgde heenweg kon vermoeden...Het was tijd geworden voor een afzakker in een kroeg. We belandden in de Coyote bar, alwaar wij een mooie vrije plek vonden waar wij met 10 personen een beetje de ruimte hadden. Iets later bleek dat dit het speelveld en dansvloertje was voor de lokale 12-jarige jeugd die daar zijn danspasjes kon oefenen..ouder konden ze niet geweest zijn...We hebben nog een borrel genomen en toen waren een paar medereizigers best moe geworden en deze kozen voor een horizontale houding op hun hotelbed! Eeen aantal heeft nog een laatste afzakker genomen in de hotelbar en toen ook daar de voorraad op was, konden die ook niet anders dan lekker hun hotelkamer opzoeken voor een verdiende nachtrust!

Zaterdag

Een stuk uitgeruster als de vorige ochtend stond een ieder op en we maakten optimaal gebruik van het geboden ontbijtbuffet om 9:00. Heerlijk al die roereieren en andere lekkernijen na een avondje drank. Kopje thee en/of koffie erbij en we konden weer met frisse moed door! Erik en Fred waren al wat vroeger het hotel uitgewandeld en hadden al een mooie boottocht geregeld over de Moldau. Deze boottocht zou om 12:00 beginnen, dus we konden nog even lekker rustig de zaterdag markt over en ergens een lekker bakkie koffie drinken.
Om 11:45 stipt meldden wij ons bij de boot welke ons toegewezen was en we waren er zeker van dat we de enigen waren die deze tocht geboekt hadden. Ruim zittend aan 3 tafels hadden we de grootste lol (de opmerkingen zijn soms niet meer te tellen). Echter, er waren nog een aantal mensen die het tochtje hadden geboekt, voornamelijk duitsers, heerlijk...Om een lang verhaal kort te maken: de hele boot zat om 12:00 vol beneden! Daar kregen wij het toch wel warm van en we togen gelijk naar buiten om ons op het bovendek van de boot te nestelen, lekker in het al pittig schijnende zonnetje. Een uurtje en tientallen foto’s verder was de tocht alweer ten einde en we gingen vanuit de kade op zoek naar het Bier park. Eerder vermeldde ik al angstvallige klimpercentages in het centrum van Praag, dat waren echter zielige valse platjes vergeleken met de mega klim die ons nu te wachten stond! Maar ook deze klim hebben we moedig getrotseerd en de beloning aan het einde van deze klim bestond uit bierprijzen van 0,90 Zloty per glas. Zloty? Ja, we hebben de munteenheid in Tsjechie veranderd van Kronen in Zloties, dat was gewoon handig. Geen vragen stellen dus! Afijn, lekker goedkoop bier drinken, daar had niemand wat op tegen. Het was alleen niet zo heel druk in het park, dus na een aantal, weliswaar goedkope, bieren trokken we ons plan weer en zijn we richting stadscentrum gewandeld om aldaar onze intrek te nemen aan een van de vele houten biertafels in de zon midden op het zonnige plein. Tja, en hier neem ik even een pauze..
Wat zich hier in een aantal uren heeft afgespeeld..Ik kan proberen te beschrijven welke taferelen zich hier hebben afgespeeld voor de ogen van de Praagse bevolking en de argeloze toeristen, maar dat valt niet mee. Om een lang verhaal kort te maken, we hadden het prima naar ons zin, Wim Tol is vader van 9 (of 8..:)) zonen geworden en we hebben een sponsor voor alle toekomstige tekorten in de zaalvoetbalpot. Althans, deze afspraak heeft Pieter-Jan met een overtuigend toneelspel bewerkstelligd in 20 minuten tijd! Nadat iedereen zijn tranen van het lachen gecombineerd met pure blijdschap weer gedroogd had, konden we met een gerust hart het plein verlaten (dat had de zon inmiddels wel gedaan in ieder geval) om onze intrek te nemen in de Engelse Pub, waar wij nog vele uren prima bediend werden door medewerkster Sally (door ons steevast Anne-Marie genoemd, vanwege haar uiterlijke overeenkomsten met onze eigen Purmerendse Anne-Marie) die ons iedere keer weer op tijd onze broodnodige  drank (Bier en rumachtige drankjes..) en hapjes (lekkere kip in paneer met een beetje knoflooksaus, heerlijk!!) bracht! Uiteindelijk hadden we om 23:00 de zaalvoetbalpot geheel opgezopen (sorry, ik bedoel: nuttig besteed), werkelijk een prestatie van formaat! Een aantal zaalvoetballers vond nog een derde adem en heeft nog een aantal Praagse etablissementen bezocht tot diep in de nacht. Wat daarbij opviel was dat drie zaalvoetballers gezamenlijk de zoektocht ondernomen naar een geopend Casino, maar elkaar kwijt raakten onderweg, een ware prestatie zeg ik je! Na, met spoed belegd, telefonisch overleg, heeft men elkaar weer gevonden en heeft men een verstandig besluit genomen: op naar een kroeg! En zo geschiede..

Zondag

We moesten toch enigszins vroeg opstaan, want wij werden om 9:30 opgehaald door de taxichauffeur(s). Na wederom een prettig ontbijtje (Erik sloeg deze keer uit voorzorg over..), pakten wij onze spullen en reden met de taxi naar de luchthaven. Gelukkig zat ik in een taxi met een autogekke chauffeur, welke mij nog meer vermoeide met ellenlange uitleg over zijn gehele autocollectie en dito rijgedrag van de afgelopen 40 jaar....Gelukkig duurde het ritje op deze rustige zondagochtend niet al te lang en arriveerden wij ruim op tijd. Na ingechecked te hebben bij een balie speciaal geopend voor ons bonte gezelschap (lijkt me logisch), hebben we nog wat winkels bezocht, chocolade geproefd en gewacht tot we moe maar voldaan onze terugvlucht konden aanvangen. Voor degenen onder ons die stiekum een tukje wilden doen in het vliegtuig, zij kwamen de eerste 10 minuten bedrogen uit! Heerlijke luchtzakken en aardig wat turbulentie zorgden ervoor dat we onze ogen weliswaar dicht deden, maar dat was uit pure angst ipv slaap..
Rest van de vlucht lekker rustig, mooie landing (waarbij ik toch weer eens aplaus hoorde, lang niet gehoord..) en op naar de bagageband. Daarna parkeerbedrijf gebeld dat we aangekomen waren. Gemiddeld 3 kilo per persoon, denk ik na dit weekend....

Tot slot

Jongens, wat een mooi weekend weer. Het is en blijft toch altijd weer heel gezellig om met elkaar op pad te gaan! Iedereen bedankt voor de gezelligheid, ik heb er enorm van genoten! En nu weer sparen (25 euro/maand!) voor de volgende reis!

The Webmaster...

WL Mediaproducties 2017 ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu