Durbuy 2010 - Friends

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Golfsite > Archief Golf

Golfweekend in Durbuy

Tja, toch maar eens wat opschrijven, dacht ik. Anders vergeet ik wellicht zaken die niet onvermeld kunnen blijven. Wat een gezellig weekend!

Zaterdag

Al vroeg in de ochtend moest iedereen op pad om op tijd te zijn in Durbuy, waar wij om 14:10 geacht werden te starten. Ik zelf vertrok om 9:15 vanuit Purmerend, alwaar het welliswaar wat somber weer was, maar wel droog! Na een paar uurtjes rijden toch maar even een belronde gedaan langs de overige auto's, of er geen gevalletjes verslapen/pech of andere ongemakken waren. Wat bleek: de overige gezelschappen waren ook mooi op tijd vertrokken en er reden zelfs twee auto's ver voor ons, Erik reed een kwartiertje achter ons, dus iedereen had er zin in blijkbaar! Aangekomen op de Golfbaan zaten enkele heren zelfs aan een smakelijke lunch, wat achteraf gezien geen slecht idee was..Beetje weinig patatas fritas erbij, maar toch!
Ìneens wat schrik, want niet iedereen had zijn GVB kaartje bij zich of wel een kaartje bij zich maar van een ander jaar...Zelfs werd er gesproken over minimaal handicap 28 wat nodig was, anders kwamen we de baan niet op...Niets bleek minder waar, alle commotie was voor niets, we konden zonder zorgen spelen. Mooi! Eerst even inslaan, dus ballenkaartjes aangeschaft en iedereen een mandje ballen. Ook 6 buggies geregeld, lopen was geen optie voor ons natuurlijk!
Na het mandje ballen weggerost te hebben, op naar de baan. Eerst nog even inrijden met de buggies (hoe ging ie ook alweer achteruit..?), en op naar hole 1.
Wat is dit toch een mooie hole, wat een uitzicht naar beneden! Ter plekke de flightindeling afgesproken en nu konden we dan ook echt starten.
Als eerste ging Max van start. Mooie afslag, beetje links...na 10 meter het bos in..Dat beloofde wat voor de rest, de schrik zat er in! Viel reuze mee en iedereen kwam uiteindelijk goed weg op hole 1. Nu kan ik natuurlijk vanaf dit moment alleen verslag doen van de flight waarin ik zelf mee speelde, maar her en der over de baan hoorde je af en toe juich geluiden en ach en wee geluiden en alles daar tussenin. Het weer hield zich goed, we hielden het goed droog. Carolien had de ene naar de andere schunnige opmerking tussen het golfen door, maar wij (Frank, Mark en ik) stoorden ons daar niet aan! In de andere flight bleek Erik de ene na de andere birdie te slaan, het kon niet op! De eerste flight verdween snel uit ons zicht, wat duidde op duidelijk veel te snel spel, schandalig. De eerste negen holes waren wat moeizaam verlopen qua score en we waren vergeten de "Neary" en de "Longest" te regelen bij het begin van de ronde. Gelukkig kwamen we Johan de greenkeeper tegen na hole 9 en we vroegen Johan of hij deze alsnog kon regelen voor de tweede negen holes. Dat was geen enkel probleem volgens Johan, hij zei immers: " Ja hoor, dat kan". Waarna deze verdween en we hebben hem niet meer gezien...Van schrik hebben we maar wat broodjes gehaald bij de bar, tussen hole 9 en 10 in, want we scheurden inmiddels van de honger! De tweede negen holes werd er beduidend beter gespeeld en de gemiddelden doken omlaag, zouden we dan toch nog een prijsje kunnen pakken dachten velen..Na de laatste holes in volstrekte duisternis te hebben afgemaakt (waar zijn de stadionlampen als je ze nodig hebt..), kwamen we moe maar voldaan terug bij het clubhuis. Buggies ingeleverd, scorekaarten ingeleverd (Erik moest nog even zoeken..) en op naar Durbuy, naar ons hotel waar we nog niet ingechecked hadden.
Aangekomen in Durbuy bleken meer mensen een weekendje weg geboekt te hebben in dit kleinste stadje ter wereld..Auto niet kwijt te raken op een parkeerplekje..Dan maar op de motoren standplaats neergeplant, lekker dichtbij bovendien! Ingechecked in het hotel, kamerindeling overgelaten aan de fantasie van iedereen, wat op wat weerstand stuitte van de dames..kinderachtig hoor. Dus kamerindeling weer gewijzigd en op naar de douche, ff opfrissen en schone kleding aan, waarna wij een welverdiend borreltje konden gaan drinken en een feestmaal konden gaan bestellen beneden in het restaurant. Het was nog heerlijk weer en de terrasverwarming stond aan (beetje laag..) dus niets stond een gezellig diner in de weg. En het werd gezellig! Wat hebben we gelachen aan tafel! Ik zag Rens op een gegeven ogenblik allen maar in zijn (traan) ogen wrijven van het lachen, mijn broer lachte op volle toeren en iedereen maakte de ene naar de andere opmerking. Fred kocht nog een klein sigaartje voor Erik voor een mooie prijs en we namen voor de zekerheid nog meer borrels!
Na het eten gingen we natuurlijk meteen naar bed. O nee, er moest nog een Bar of Discotheek worden gevonden. Na een paar mooie gesprekken in het Frans werd er een mega discotheek gevonden in een belgische kelder..Altijd een beetje discutabel natuurlijk, zo'n belgische kelder vol met jongere kinderen, maar we gingen toch maar naar binnen.
Om een lang verhaal kort te maken, enkele gasten verlieten dit etablisement iets voortijdiger dan een ander, maar iedereen lag uiteindelijk veilig in zijn/haar bedje. Erik had natuurlijk nog wel wat goede raad voor de dames hoe zij hun leven moesten inrichten, anders konden zij natuurlijk niet slapen..!

Zondag

Zondagochtend keurig op tijd wakker, alle puntentellingen werden nog even in de computer ingevoerd, waaruit bleek dat Rene dit jaar toch wel met grote overmacht onze winnaar was, Proficiat! Frank werd derde en ondergetekende tweede. Mooie prijzen weer aangeschaft door Max, deze werden uitgedeeld onder luid aplaus aan de winnaars, waarna wij ons ontbijtje verorberden en Max de boel lieten afrekenen. Na deze handelingen, auto's opgehaald, koffers ingeladen afscheid genomen en huiswaarts gekeerd.

iedereen bedankt voor een heel gezellig weekend, de standen zijn allemaal bijgewerkt en tot volgend jaar!

Groet, WimWL Mediaproducties 2017 ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu